"Selçuklu'dan Osmanlı'ya Bartın" konulu konferans gerçekleştirildi!

Bartın ve Yöresi Tarih-Kültür Araştırmaları UYGAR Merkezinin, Tarih Bölümü ve Tarih Kulübüyle müşterek olarak düzenlediği "Selçuklu'dan Osmanlı'ya Bartın" konferası Kastamonu Üniversitesi, İnsani Bilimler Fakültesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet YAKUPOĞLU'nun değerli sunumuyla 19 Aralık 2023 tarihinde saat 14.30'da Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü Eğitim-İİB Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Yakupoğlu; Bartın ve çevresinin tarihini antik zamandan başlayarak Selçuklular dönemi, Beylikler dönemi ve son olarak Osmanlı İmparatorluğu kapsamında o zamandan bu zamana yer adları, kişi adları ve yazılı vesikalardaki vakfiyye bilgileri eşliğinde hem tarihsel hem de dil bilimsel olarak dinleyenlere aktardı. Bir saatten fazla süren konferans ilgiyle takip edildi. Konferansın bitiminde Bartın ve Yöresi Tarih-Kültür Araştırmaları UYGAR Merkezi Müdürü, Prof. Dr. Cevdet YAKUPOĞLU'na Teşekkür Belgesi, Tarih Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Hizmetli de yöreye özgü filografi sanatı bir hediye takdim etti.

• "Selçuklu'dan Osmanlı'ya Bartın" konulu konferans gerçekleştirildi!

• Çeşm-i Cihan Dergisi 2023 Kış sayısı yayımlandı!

• BAYTAM'dan Bartın Kent Belleği'ne Ziyaret

• Bartın ve Yöresi Tarih-Kültür Araştırmaları UYGAR Merkezi Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.

• "Tanzimat'tan Cumhuriyet'e Bartın'da Ekonomik ve Sosyal Hayat" adlı konferans gerçekleştirildi!